אחד האתגרים איתם מתמודדים בתי החולים, הוא עובש.
אם נלך אחורה בזמן,
לפני 90 שנה בני האדם וגם בעלי החיים התרגשו כשהבינו שאלכסנדר פלמינג גילה את הפניצילין (Penicillin) שתתמודד עם רוב החיידקים והדלקות בגוף החי שלנו ושל בע"ח. אכן, אי שם בלונדון בבית חולים על צלחת פטרי, פלמינג נכח לראות כי התפתח חיידק ללא בקטריות סביב פטריית העובש.
עם זאת, לאורך השנים העובש פיתח זן חזק וקטלני יותר שעמיד לתגלית של פלמינג.
כלומר, עמידים לאנטיביוטיקה הרווחת בבתי החולים.
עובש מזן אספרגילוזיס, הוא אחד הקטלניים ביותר בבתי החולים (רגע של נחת, לא כל הזנים של אספרגילוזיס- Aspergillus species יכולים לגרום למחלות. כאשר לא מקפידים על ייבוש מוחלט של החללים והפינות בבתי החולים והלחות הולכת ועולה, יחד איתה, עולה הסיכון להופעת עובש.
הסיכון לחיי אדם, עולה דרגה, כאשר נמצא בסביבת הפטרייה, חולה עם מערכת חיסונית חלשה או מחלת ריאות. השילוב של מערכת חיסונית חלשה ופטריית העובש הזו עלולים לגרום למחלות שקשה לגוף להתמודד איתן בזמן חולשה.
ב-2018 נמצא זיהום של הפטרייה מזן- Aspergillus Niger בכ-6 מאושפזים בבית חולים לילדים בסיאטל, כאשר אחד מהם השנה, נפטר מהזיהום. כתוצאה מכך, במאי האחרון נסגרו מיידית כ-14 חדרי ניתוח בבית החולים ונפתחו רק לאחרונה לאחר שעברו חיטוי והשמדת העובש (טכנולוגיית היינון הבינארי BIT של ™SteraMist) באופן מוחלט ואף הותקנו, תעלות מיזוג אוויר חדשות.
העובש יכול לתקוף ולחדור לגופנו ולגרום לדלקת כרונית בסינוסים. לרוב אנו מייחסים את התופעה לאלרגיה, אך זו עלולה לגרום לסיבוכים קשים. הוא יכול להשפיע במיוחד כאשר מדובר בחולה אסטמה או סיסטיק פיברוזיס (Cystic fibrosis). במקרה הקטלני, שאיפת הנבגים שלו עלולה להגיע לריאות ולגרום לדלקות ולנזקים בלתי הפיכים. זאת ועוד, כאשר העובש תוקף מטופל המאושפז לאחר ניתוח והשתלה, ומשם הדרך לסיכון חיים קצרה ומהירה מאוד.
איך נתמודד עם חיידקים ובקטריות?
באופן כללי, החכמה היא לנקוט באמצעי מניעה טרם הופעתם של החיידקים והבקטריות. כשמדובר בעובש מזן אספרגילוזיס, קשה מאוד להימנע משאיפה של הנבגים שלו, כיוון שהוא מאוד נפוץ.
- חיטוי משטחים ממושך ומניעה של חיידקים ע"י טכנולוגיות מתקדמות.
- חשוב לחטא כל פצע פתוח בכדי למנוע זיהום וכניסה של חלקיקי האבק הנושאים את הנבגים הללו
- מטופלים שעברו השתלה לרוב יקבלו תרופה שתימנע הדבקה וזיהום מהפטרייה.
לחיטוי בתי חולים וטיהור יעיל של זיהומים ובקטריות עמידים לאנטיביוטיקה חברת קלין ביט- Clean Bit פתרונות סביבתיים לחיטוי וטיהור, עומדת לרשותכם.
מערכת ™SteraMist מבית TOMI היא מערכת חיטוי לפתוגנים המשמידה את תאי החיידקים ושאר סוגי הפתוגנים. ™SteraMist פותחה כטכנולוגיה של הצבא האמריקאי ע"י DARPA למלחמה במתקפת האנתרקס בשנות ה-2000, שוחררה לשוק הפרטי בארה"ב בשנים האחרונות והגיעה גם לישראל.
לטכנולוגיה של חברת קלין ביט- Clean Bit הוכחת יעילות לחיטוי בדרגת log6 ומעלה כנגד פתוגנים (וירוסים, עובשים וחיידקים עמידים).
שיטת חיטוי המשטחים מבוססת על עיקרון היינון הבינארי (BIT) מבוססת על מי חמצן בריכוז 7.8%, ידידותית לסביבה ומותאמת לציוד רפואי, טכנולוגי וסוגים רבים של חומרים. החיטוי הינו קל לתפעול, פשוט ומהיר מאוד, שאינו גורם לקורוזיה, מותאם לחללים סגורים, משטחים ומקומות לא נגישים.
חיטוי וטיהור מבנים, משטחים וחללים
- חיטוי בתי חולים – חיטוי חללים במוסדות רפואיים
- חיטוי בתעשיית המזון – חיטוי משטחים
- חיטוי בית אבות
- חיטוי בתי עסק
- חיטוי משרדים
- טיהור תחבורה ציבורית
- טיהור חדרי היי טק וחדרים נקיים
- חיטוי מעבדות מחקר
- חיטוי וניקוי תעלות מיזוג אוויר
- חיטוי בתי מגורים ובניינים מסחריים
- חיטוי מתקני חינוך וגני ילדים
- טיהור השבה ביולוגית
- חיטוי ציוד ומתקני ספורט ואתלטיקה
חברת קלין ביט- Clean Bit, המפיצה הבלעדית בארץ של הטכנולוגיה.
בשנת 2018 קיבלה הטכנולוגיה רישום של FDA.
בשנת 2019 קיבלה הטכנולוגיה אישור אמ"ר של משרד הבריאות הישראלי.